BROADFORD FARM PAVILION

Sun Valley, ID

The pool and pavilion appear to float in a natural clearing along the Big Wood River. The structure takes advantage of views of the aspen and cottonwood forest, the main house, a nearby horse pasture and mountains in the distance. A simple palette of materials maintains the rural context and recalls local farm structures. The modern pole barn has alternating 6’ and 12’ bays. Wood-skinned boxes house smaller program elements which float within the building’s framework. Glass walls in the communal space fold away to create an open-air, summertime shed that welcomes prevailing breezes. Corrugated steel overhangs provide a shaded outdoor deck space.

publications
2007 - Architectural Record (Jan)
2006 - Out of Town: The Country House
awards
2005 - Residential Architect, Merit Award, Outbuildings
2004 - AIA San Antonio Design Award
Lake|Flato