Houses Bayou Residence of
Project Info

Bayou Residence

Houston, TX

Situated along a thickly forested bayou in a traditional residential area in Houston, the house edits out its neighbors, while immersing itself in this uniquely shady pocket of the city.  Designed in three parts, the house has a two-story living pavilion and entry court hinged between a public pavilion on the north and a shaded private pavilion along the bayou to the south. The voluminous steel and glass structure, with its light infill walls, invites the tall pine forest into the house.  Large suspended rolling panels allow the family the flexibility to change the spatial experiences within the house from intimate living to spacious entertaining.  
Photography: Frank Ooms

99025_N59_board.jpg

99025_N20_board.jpg

bayouvertical2.jpg

bayouvertical1.jpg