Archive Elm Court Residence of
Project Info

Elm Court Residence

San Antonio, TX

Rows of mature live oak trees border this lot, which is located in a well-established residential neighborhood.  The two primary goals of the project were to create privacy from the neighbors, and abundant display space for an ever-evolving contemporary art collection.  By arranging the house around a series of courts and interior “streets”, wall space was maximized, while creating private gardens that each relate to a different activity in the house. Large windows define views, while roof cupolas and high clerestory windows control incoming light. Large blocks of creamy, regional limestone clad the walls and bounce a soft light back into the rooms from the courts.

98028_N24_medium.jpg

98028_N17_medium.jpg

98028_N10_medium.jpg

98028_N27_medium.jpg